top of page

Atelier Ravenschlag  

Het is fijn, zeker in deze tijd, om naar mooie dingen te kijken en te luisteren. Ik hou van mensen en mooie verhalen, mislukkingen bestaan niet op deze aarde. Ontmoeten en iemand écht zien, dat is voor mij belangrijk. Zelfs een vluchtige ontmoeting met mensen in het voorbij gaan kunnen al zoveel betekenis hebben. Een handeling, een mimiek, een blik. Elk leven is voor mij een kunstwerk.  

 

Portretkunst 

Portretkunst is mijn leven, ik ben er altijd mee bezig. Niet alleen als ik aan het schilderen ben. Terwijl ik in gesprek ben kijk ik naar mensen en wil ik ze het liefst al vastleggen om te schilderen. Het licht valt soms zo bijzonder of ik zie zo’n fijne lijn in iemands gezicht. Er is zoveel moois in iemand om op doek te zetten. Mensen vinden zichzelf niet altijd mooi genoeg om op doek vastgelegd te worden. Mijn ervaring is dat er van iedereen een prachtig schilderij gemaakt

kan worden. Tijdens het schilderen gaat mijn aandacht verder dan alleen de contouren van het gezicht. Het gaat om de persoon en de energie die hij/zij uitstraalt. Daar ben ik naar op zoek. Iemand schilderen is iemand

ontmoeten.

 

Sisterhood, van hart tot hart

Ik voel mij sterk verbonden met de vrouwen om mij heen. Een onuitgesproken verbintenis die altijd aanwezig is. Ongeacht culturele achtergrond en waar ter wereld ik ook ben. Vrouwen zijn mijn basis. Zij waar je altijd op kunt terugvallen, zij die je altijd steunen wanneer het erop aan komt. Deze sterke verbintenis inspireerde mij tot het maken van deze Sisterhood-serie.
7 portretten van vrouwen tussen de 17 en 97 jaar oud. 

In elk portret probeer ik de ziel te laten weerspiegelen aan de kijker. Uiterlijk bepaalt niet of iemand mooi is. Mijn doel is om degene die ik schilder haar ware zelf te laten beleven. Het gaat om de ontmoeting en de uitnodiging om verder te kijken dan wat je ziet. Dit kan kracht zijn, het verborgen kind of zachtheid. Door het benadrukken van één of meerdere van deze aspecten probeer ik de persoonlijkheid van de geportretteerde tot uitdrukking te brengen. 

 

Werkwijze

De eerste stap is de fotosessie. Ik wil degene die ik schilder, zo mogelijk, graag zelf fotograferen. Samen zoeken we de foto uit die voor jou uitdrukt wie je bent en wie je wilt zijn. De locatie voor de fotosessie mag een vertrouwde locatie zijn waarin de geportretteerde zich prettig voelt. Het is ook mogelijk om in of rond mijn atelier een fotosessie te maken. We bespreken tijdens dit moment ook eventuele persoonlijke wensen. 

Alle schilderijen worden geschilderd met olieverf. De ondergrond kan verschillen. Denk aan canvas, hout of hardboard. In het atelier kan je het gewenste materiaal uitzoeken. De portretten kunnen in verschillende maten worden geschilderd. De Sisterhood-serie is geschilderd op doeken van 80 x 80 cm.

Gaandeweg het schilderproces zie ik welke tinten en lichtsterkte het beste bij de persoon passen en houd ik mij bezig met de achtergrond. Soms wil ik vormen in de achtergrond, een andere keer moet deze egaal van kleur blijven. Eigen inbreng is natuurlijk ook zeer welkom. 

 

Ter zake: 

Een prijsindicatie aangezien er vele mogelijkheden zijn wat betreft de afmeting:-

  • portret van 60X 60 1150,-

  • portret van 70x70   1350.-

  • Portret van 80X80   1485.-

 

* De prijs is inclusief onderhoud, dat wil zeggen dat het schilderij na 2 maanden een vernislaag nodig heeft en na 1 jaar nog een tweede vernislaag, dit om vuil en verkleuring door licht tegen te gaan. 

 

* De levertijd is 4 tot 8 weken.

Contact
Kom vrijblijvend langs op het atelier om de mogelijkheden te bespreken.
Je kan een afspraak maken via: 06-16584982
Of laat een bericht achter op mijn website.

- Stefanie Ravenschlag. 

bottom of page